Linkuri accesibilitate

Fostul europarlamentar PDL Petru Luhan, acuzat că a obținut 50.000 de euro mințind Parlamentul European


Petru Luhan, fost europarlamentar PDL, judecat pentru fraudă cu fonduri europene.

Fostul europarlamentar PDL Petru Luhan a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi decontat peste 50.000 de euro de la Parlamentul European, mințind în legătură cu cheltuielile de transport.

Petru Luhan, fost deputat PDL ales europarlamentar în 2009, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de folosire de documente false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. În prezent, Luhan se ocupă de Comisia de specialitate a PNL privind fondurile europene.

DNA nu a comunicat public și urmărirea penală a actualului membru PNL, ci a anunțat direct trimiterea în judecată.

Procurorii DNA arată, într-un comunicat de presă, că în calitate de europarlamentar, Petru Luhan ar fi depus la Parlamentul European în perioada martie 2010-martie 2012 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

Luhan ar fi atașat la cererile respective documente false - facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion și s-ar fi demonstrat că Luhan călătorea cu mașina de acasă la locul de muncă (Parlamentul European de la Bruxelles sau Strasbourg), când de fapt el călătorea cu avionul.

Procurorii DNA susțin că prin aceste fapte, Luhan ar fi obținut pe nedrept, de la Parlamentul European, peste 50.000 de euro.

Petru Luhan a fost ales în Parlamentul European în 2009, pe listele PDL. El provine din Suceava, unde era administrator public al orașului și a fost susținut pe liste de Gheorghe Flutur, fostul ministru PDL al Agriculturii, actualmente președintele Consiliului Județean Suceava, din partea PNL.

XS
SM
MD
LG