Linkuri accesibilitate

Fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, trimis în judecată


România - Fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu

Fostul manager al spitalului clinic „Nicolae Malaxa”, din București, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată marți de procurorii anticorupție pentru cinci fapte de abuz în serviciu și un prejudiciu adus unității medicale de 650.000 de lei.

Secureanu este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, din care două săvârșite în formă continuată.

Alături de el a mai fost inculpat reprezentantul unei societăți comerciale, pentru complicitate, căruia Secureanu, ca ordonator de credite, i-a încredințat contracte cu prețuri supraevaluate sau pentru servicii pe care firma lui Ionuț Valentin Tănase nu le-a prestat.

Ce spun procurorii:

Florin Secureanu, ca manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt Tănase.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate, privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale, cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Secureanu Florin – Adrian.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG