Linkuri accesibilitate

Fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, avertizează: Recesiunea economică e aproape


Fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, avertizează: Recesiunea economică e aproape
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:14 0:00

Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Florin Cîțu, Alexandru Nazare, atrage atenția că economia României a înregistrat o scădere a ritmului de creștere două trimestre la rând, iar riscul intrării în recesiune este clar.

Cele mai importante declarații

Despre promovarea Legii pensiilor publice care prevede o creștere medie de 40%, în 2024, fără indicarea sursei de finanțare

„Membrii coaliției se străduiesc să găsească soluții.N-am văzut public, nu știu o explicație, calcule din care să rezulte aceaste soluții (n.r. pentru găsirea banilor necesari).”

Despre posibilitatea ca România să intre în recesiune economică

„Asistăm la o încetinire accelerată (n.r. a creșterii economice). Importurile și exporturile au scăzut deja cu șapte și zece la sută. Ne îndreptăm încet, încet, spre o zonă de recesiune.”

Despre creșterea accelerată a datoriei publice

„Dacă trecem de 55% și după aceea de 60% din produsul intern brut (n.r. valoarea datoriei publice), pactul fiscal actual prevede anumite temporizări legate de creșterea salariilor, de creșterea pensiilor și niște obligații legate de returnarea mai rapidă a datoriei publice.”

Despre intenția PSD de a renunța la cota unică de impozitare, de 16%, în favoarea taxării progresive a veniturilor

„Noi nu dorim creșterea taxelor și în niciun caz noi (n.r. Partidul Național Liberal) nu vrem un impozit progresiv. Există niște linii roșii, suntem apărătorii cotei unice de impozitare.”

XS
SM
MD
LG