Linkuri accesibilitate

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko, în stare gravă cu coronavirus


Iulia Timoșenko, fost premier al Ucrainei între 2007 și 2010

Fostul prim-ministru ucrainean Iulia Timoșenko a fost testată pozitiv pentru coronavirus și se află în stare gravă cu febră, a afirmat duminică purtătorul ei de cuvânt.

Maria Soroka, purtător de cuvânt al partidului lui Timoșenko, a confirmat că politicianul în vârstă de 59 de ani este bolnav.

„Da, din păcate, este corect", a confirmat purtătoare de cuvânt, adăugând că Timoșenko se „luptă" cu o febră de 39 de grade. Ea nu a precizat și dacă Timoșenko este spitalizată.

Timoșenko este primul politician de vârf confirmat cu coronavirus în Ucraina, stat stat cu peste 100.000 de cazuri.

Iulia Timoșenko a devenit un lider cunoscut în întreaga lume odată cu Revoluția Portocalie din 2004 care a avut loc pe fondul protestelor de amploare împotriva corupției și a fraudării alegerilor.

Ea a candidat pentru funcția de președinte împotriva candidatului sprijinit de Rusia, Viktor Ianukovici, și avea să sfârșească prin a sta în pușcărie între 2011 și 2014 pentru acuzații de abuz de putere, o condamnare condamnată în Vest drept una politică.

Avea să fie eliberată în 2014 după ce Ianukovici a fost înlăturat de revolta populară cunoscută drept Euromaidanul care a mutat Ucraina din sfera de putere a Moscova spre o apropiere de Uniunea Europeană și Statele Unite

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG