Linkuri accesibilitate

Fostul președinte Ion Iliescu, operat și în stare stabilă


UPDATE - Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost operat luni la inimă, „cu rezultate bune”, pacientul aflându-se în stare stabilă după intervenție, au anunțat medicii de la Spitalul de boli cardiovasculare C.C Iliescu. Nu există pericol imediat, au mai anunțat medicii, care au anunțat că fostul președinte a cerut discreție în privința stării sale de sănătate.

Diagnosticul, anunțat într-un comunicat de presă al spitalului, a fost pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă.

Pericardita este o inflamaţie a pericardului, învelișul subțire, format din două membrane, care acoperă inima. Tamponada pericardică înseamnă imposibilitatea inimii de a pompa sângele și de a-l îndrepta spre sistemul intern de vene și artere. Când se acumulează mai mult lichid, presiunea internă a inimii crește.

Ion Iliescu fusese internat în timpul zilei, după ce se prezentase la Spitalul Elias, unde se tratează de vechi probleme cardiace. Fostul președinte are șase stenturi pe vasele coronariene, montate în ultimii 20 de ani.

În vârstă de 89 de ani, fostul președinte Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardio-Vasculare „Prof. C.C. Iliescu”, din București, din cauza unor probleme cardiace.

Surse medicale au precizat, pentru Mediafax, ca urmează să fie luată o decizie legată de o eventuală operație.

Se pare că fostul președinte a mers la Spitalul Elias, însă după ce a fost văzut de medici, ar fi fost transferat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardio-Vasculare „Prof. C.C. Iliescu” pentru investigații suplimentare.

Începând cu anul 2000, Ion Iliescu a suferit mai multe intervenții din cauza problemelor la inimă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG