Linkuri accesibilitate

Fost primar scapă de dosarul de corupție prin prescrierea faptelor


Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de acuzații de corupție prin prescrierea faptelor.
Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de acuzații de corupție prin prescrierea faptelor.

Horia Tiseanu, fostul primar PNL al municipiului Câmpina, scapă de pedeapsă în dosarul de corupție trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești, potrivit unei sentințe a Tribunalului Prahova. Motivul este prescrierea faptelor, transmite G4Media. Sentința nu e definitivă.

Magistrații au decis încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă și abuz în serviciu ca urmare a prescripției răspunderii penale.

Procesul a început în 2017.

Procurorii DNA l-au acuzat atunci pe Horia Tiseanu că, în calitate de primar al municipiului Câmpina, ar fi cerut în anul 2014 de la reprezentantul unei firme un procent de 10% din valoarea contractelor de execuție lucrări ce urmau a-i fi încredințate. Acest procent din valoarea lucrărilor se ridica la 17.000 de lei, scrie www.ziarulincomod.ro.

În schimbul acestor bani, primarul i-ar fi promis martorului că va interveni pe lângă conducătorii celor două instituții publice în vederea atribuirii unor contracte de lucrări.

În același dosar cu Horia Tiseanu au mai fost trimiși în judecată Carmen Gheorghe, fosta directoare a Poliției Locale Câmpina, Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăți comerciale, și Gheorghe Ecaterinescu, fostul director economic al Primăriei Câmpina, care a decedat pe parcursul procesului.

În cazul primilor doi, Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului penal pentru același motiv al intervenției prescripției răspunderii penale.

Chiar dacă au scăpat de pedeapsă, Horia Tiseanu și ceilalți inculpați au fost obligați prin sentință să plătească daunele produse primăriei Câmpina. În cazul fostului primar, suma se ridică la aproape 140.000 lei.


Aceeași instanță a decis achitarea fostului primar pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG