Linkuri accesibilitate

Fostul șef Transelectrica, cu diploma falsificată, condamnat cu suspendare


Marius Carașol

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pe Marius Carașol, fost șef al Transelectrica, pentru înșelăciune și uz de fals.

Magistrații au apelurile declarate de procurori şi Transelectrica, fiind menţinută sentinţa dată în februarie 2020 de Judecătoria Sectorului 1,

Judecătorii au respins și acţiunea civilă formulată de Transelectrica SA, ca rămasă fără obiect, după ce Caraşol a achitat prejudiciul de 460.000 de lei, potrivit Agerpres.

Marius Caraşol trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni sau la Postul de poliţie Clinceni, pe o perioadă de 120 de zile.

Marius Caraşol a fost trimis în judecată, în decembrie 2019, pentru că și-a diploma de inginer depusă la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim şi Transelectrica.

Marius Caraşol a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica Bucureşti. Diploma s-a dovedit însă a fi falsă. Potrivit edupedu.ro care a descoperit falsul, Carașol a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit.

După apariția scandalului mediatic, Caraşol a fost revocat în luna septembrie 2019 din funcţiile de preşedinte al Transelectrica şi poziţia de membru al directoratului companiei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG