Linkuri accesibilitate

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, a demisionat din PSD. Invocă „probleme cu ecouri publice din trecut”


Mircea Drăghici spune că activitatea sa politică devine un capitol închis. El este trimis în judecată pentru că a folosit banii primiți de PSD de la stat pentru achiziționarea unei vile
Mircea Drăghici spune că activitatea sa politică devine un capitol închis. El este trimis în judecată pentru că a folosit banii primiți de PSD de la stat pentru achiziționarea unei vile

Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD în perioada în care președinte al partidului era Liviu Dragnea, acum în închisoare, a anunțat marți, pe pagina sa de Facebook că demisionează din PSD și spune că activitatea politică devine pentru el un „capitol închis”.

El invocă, în motivarea gestului său, starea de sănătate și „problemele cu ecouri publice din trecut”, fără a numi explicit inculparea și trimiterea sa în judecată pentru deturnarea banilor PSD din subvenția de la stat.

„Am analizat cu multă responsabilitate situația politică actuală, PSD se află în reconstructie și, pentru a întări parcursul pe care actuala conducere și-l dorește, am hotărât să iau o decizie radicală. Având în vedere problemele cu ecouri publice din trecut, precum și starea mea de sănătate, astăzi am demisionat din PSD și am comunicat acest lucru domnului președinte, Marcel Ciolacu și domnului secretar general Paul Stănescu, cărora le-am precizat și dorința mea de a continua ca deputat neafiliat. Pentru mine, activitatea politică este un capitol închis. Țin să mulțumesc tuturor colegilor de la nivel național și din Argeș, pentru cei 23 de ani de conviețuire ca într-o familie!”, a scris Mircea Drăghici pe pagina sa de Facebook.

Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș, ales pe listele PSD.

După condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare și preluarea puterii în partid de Viorica Dăncilă, Drăghici a fost obligat să-și dea demisia din funcția de trezorier, după ce DNA a deschis dosarul în care este acuzat că a cumpărat pentru el o vilă în Pipera și o mașină costisitoare cu banii de la bugetul de stat destinați PSD. Dosarul a fost finalizat de DNA și a fost trimis în judecată pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru două fapte de delapidare.

Potrivit DNA, Drăghici a cumpărat 2/3 dintr-o vilă cu banii primiți ca subvenție de PSD. Ulterior, contractul a fost anulat și banii au fost returnați. Tot din banii partidului a cumpărat o mașină pe care a vândut-o apoi soției sale, fără a încasa contravaloarea acesteia la momentul înstrăinării, ci abia peste o lună și jumătate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG