Linkuri accesibilitate

Fostul vicepremier al Poloniei, Jacek Rostowski: Viitorul guvern trebuie să repare relațiile cu Bruxellesul și cu Ucraina


Fostul vicepremier al Poloniei, Jacek Rostowski: Viitorul guvern trebuie să repare relațiile cu Bruxellesul și cu Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:13:36 0:00

Jacek Rostowski, fost vicepremier și ministru al Finanțelor în guvernul Tusk, e încrezător că opoziția de la Varșovia va da următorul premier al țării. Asta deși președintele Poloniei a declarat că va acorda prima șansă la formarea noului guvern partidului câștigător al alegerilor generale – PiS.

În Polonia, președintele Andrzej Duda a convocat liderii partidelor politice la consultări săptămâna viitoare, în vederea formării noului guvern.

Partidul care guvernează Polonia de 8 ani, Lege și Justiție, a obținut cele mai multe mandate în viitorul Parlament, 194 din 460, însă cele patru partide din Opoziție s-au unit și au format o coaliție care a anunțat că vrea să conducă țara.

Jacek Rostowski, membru al Platformei Civice, condusă de Donald Tusk, mărturisește la Europa Liberă, că liderul opoziției de la Varșovia își dorește să ocupe din nou, postul de prim–ministru al Poloniei. Tusk a fost în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2019 președinte al Consiliului European.

„El (n.r. Donald Tusk) este liderul celui mai mare partid de opoziție așa că ar fi natural ca el să fie lider. Urmează să fie discutat și decis”, spune Jacek Rostowski.

XS
SM
MD
LG