Linkuri accesibilitate

GALERIE FOTO | Pandemia: unele țări se pregătesc de relaxări, altele de înmormântări

Campaniile de vaccinare și măsurile restrictive impuse în unele țări au făcut ca mult așteptatul moment al reîntoarcerii la „normalitate” să fie aproape.

În timp ce statele bogate sau membre ale unor blocuri comunitare dezvoltate (cum e și România) se pregătesc pentru vacanța de vară, renunțând la măști sau restricții de mișcare, altele se află în plină criză sanitară și nu mai fac față numărului din ce în ce mai mare de infecții sau de decese.

Cazul Indiei, ai cărei cetățeni își îngroapă morții de COVID-19 în crematorii improvizate în aer liber, e cel mai bun exemplu al unei țări în care lipsa respectării măsurilor a dus la o creștere accentuată de cazuri și decese.

În același timp, la 4.500 de kilometri distanță, în Israel, țară cu cea mai de succes campanie de vaccinare din lume, oamenii pot merge acum la teatru, cinema sau restaurant, ba chiar să se plimbe pe străzi fără mască.

Nu toți cetățenii țărilor bogate sunt mulțumiți. În state precum Belgia, Germania sau Canada au avut loc recent mișcări de protest împotriva măsurilor de restricție. Oamenii nu mai au răbdare.

Vă propunem o galerie foto cu imagini intercalate din cele două lumi: cea în care pandemia e ținută sub control și cea în care virusul provoacă adevărate drame sanitare.

16x9 Image

Ionuț Benea

A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG