Linkuri accesibilitate

GALERIE FOTO | Cum arată viața fără mască. Modelul Israel: țara care a învins pandemia

Cetățenii din Israel nu mai sunt obligați, de duminică, să poarte mască atunci când circulă în exterior. Școlile sunt deschise în totalitate iar țara începe ușor-ușor să reintre în normalitatea de dinainte de pandemie.

Secretul succesului Israelului este campania de vaccinare. Mai bine de jumătate din populație a primit deja ambele doze de vaccin, ceea ce a făcut ca 85% din populația de peste 16 ani să fie imunizată împotriva Sars-Cov-2.

Profesorul Eran Segal, de la Institutul de Știință Weizmann, a explicat săptămâna trecută că 56% din populație este vaccinată cu ambele doze, în timp ce restul până la 85% sunt persoanele care s-au recuperat după ce au fost infectate.

„Viața este aproape de perioada pre-Covid”, a spus profesorul.

Imunizarea cu succes a populației a făcut ca numărul de infectări să scadă de la un record de 10.000 de cazuri pe zi în ianuarie la aproximativ 100 zilele acestea.

În prezent, în Israel, persoanele care sunt vaccinate sau care și-au revenit din boală au un „pașaport verde”, care le permite să meargă la restaurant, în hoteluri sau chiar la adunări religioase, culturale și sportive.

Țara nu a uitat pe deplin, însă, de pandemie.

Potrivit New York Times, Israel se teme de varianta care a suferit o mutație dublă în India, B.1.617, care a fost identificată și în Israel săptămâna trecută.

Profesorul Nachman Ash a precizat duminică faptul că această variantă are unele caracteristici care ar putea face vaccinarea ineficientă pentru anumite persoane.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG