Linkuri accesibilitate

Fotogalerie. Cum arată orașele părăsite de refugiații ucraineni

Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022, atacând prin nordul, sudul și estul țării.

Oamenii au fugit speriați din calea conflictului încă de la primele ore ale invaziei, iar până acum peste 2,5 milioane au fugit către granițele vestice ale Ucrainei și au părăsit țara.

În urma lor rămâne o imagine cutremurătoare: blocuri distruse, civili morți în urma bombardamentelor rusești și oameni care și-au găsit adăpostul în stații de metrou sau în subsolurile caselor și blocurilor.

Pe străzile din Odessa, armata ucraineană face ultimele pregătiri pentru o invazie iminentă a Rusiei de pe mare. În Mariupol, bombardamentele Rusiei continuă.

Pe 9 martie 2022, trupele rusești au bombardat o maternitate și un spital de copii din orașul asediat. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, printre care și un copil.

Jurnalista Europa FM Liliana Nicolae a stat de vorbă cu viceprimarul orașului Mariupol, Serghei Orlov, care i-a trimis poze cu dezastrul lăsat în urma bombardamentelor.

Imagini la fel de dure vin acum din orașe precum Cernigău sau Harkov. Altele însă arată apărarea ucraineană și indică hotărârea apărătorillor țării de a rezista.

Atenție, imaginile prezentate mai jos vă pot afecta emoțional.

This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing.
This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing.
This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing - Click to reveal
Cadavrul unui soldat, acoperit de o bucată de carton pe străzile Mariupolului, Ucraina, 10 martie 2022.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG