Linkuri accesibilitate

FOTOGALERIE Cum s-au bucurat oamenii de relaxare | Noi măsuri intră în vigoare de la 1 iunie

Potrivit noilor măsuri se permite desfăşurarea evenimentelor private cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona, în intervalul orar 5.00 – 24.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19.

De asemenea, creşte de la 500 la 1.000 numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice și de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Se mărește gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior la 70% din capacitatea, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Se redeschid locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau să aibă un test PCR negativ.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

De asemenea, se permite redeschiderea piscinelor interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

În București a fost primul weekend în care centrul a devenit pietonal​, printr-o decizie luată de primarul general Nicușor Dan, care a reluat proiectul „Străzi Deschise”. Începând cu data de 29 mai şi până pe 17 octombrie, șapte zone din centrul Bucureștiului devin spaţii pietonale în weekend-uri, între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa.


Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG