Linkuri accesibilitate

Oamenii războiului | Portretele militarilor ucraineni care luptă în ofensiva din Harkov

Forțele ucrainene continuă să cucerească și mai mult teritoriu ocupat de Rusia de la începutul invaziei din 24 februarie, iar contraofensiva lansată recent împotriva forțelor ruse pare să avanseze într-un ritm destul de alert.

Joia trecută, președintele Ucrainei declara că forțele ucrainene au recucerit 1.000 de kilometri pătrați. Până duminică această cifră s-a triplat la 3.000 de kilometri pătrați. Luni seară, Volodimir Zelenski a anunțat că militarii ucraineni au recucerit în septembrie, în estul și în sudul țării, peste 6.000 de km pătrați de sub controlul rusesc.

Kremlinul a recunoscut că a pierdut orașe cheie din regiunea nord-estică Harkov, dar a descris retragerea trupelor sale din ultimele zile ca fiind o „regrupare” cu scopul de a se concentra asupra regiunilor Luhansk și Donețk din estul Ucrainei - o afirmație ridiculizată chiar și în Rusia.


16x9 Image

George Costiță

A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG