Linkuri accesibilitate

Fotogalerie | Fermierii protestează la Bruxelles cu tractoare şi anvelope incendiate. Poliţia recurge la tunuri cu apă

Scene de haos aveau loc luni la Bruxelles, al cărui centru este blocat de zeci de tractoare, în timp ce femierii furioşi au dat foc la cauciucuri şi baloţi de paie, iar forţele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă, la mică distanţă de locul unde s-au reunit miniştrii agriculturii din UE, relatează Reuters.

Fermierii au dat foc unor grămezi de anvelope vechi în cadrul unui protest organizat pentru a cere UE să acţioneze în privinţa unei serii de probleme care îi afectează, de la preţurile ieftine din supermarketuri la acordurile de liber schimb ale blocului comunitar, în timp ce miniştrii agriculturii s-au reunit pentru a discuta despre criza din acest sector.

Peste 100 de tractoare au fost parcate în jurul sediului instituţiilor Uniunii Europene, la mică distanţă de zona izolată unde miniştrii au sosit pentru reuniune.

Fermierii din întreaga Europă au organizat săptămâni întregi de proteste pentru a cere factorilor de decizie politică să acţioneze în legătură cu o serie de presiuni la care, potrivit acestora, este supus sectorul - de la preţurile ieftine din supermarketuri, la importurile la preţuri mici care subminează producătorii locali, până la normele stricte ale UE în materie de mediu.


Încarcă mai mult

16x9 Image

Andreea Ofițeru

Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG