Linkuri accesibilitate

FOTOGALERIE. Triajul de la „Matei Balș" și slăbiciunile sistemului în care se repetă tragediile

Tragedia de la Matei Balș arată problemele mari din sistemul de sănătate din cauza lipsei reformelor.

Incendiul izbucnit în cursul dimineții de 29 ianuarie într-o aripă a Institutului Matei Balș a făcut cinci victime. În urma lui, rămân multe semne de întrebare despre ce s-a întâmplat și cum a fost posibilă o astfel de tragedie. Autoritățile nu au oferit până acum răspunsurile necesare.

Rudele pacienților au aflat cu dificultate ce s-a întâmplat cu cei internați. Cei veniți la poarta spitalului erau îndrumați spre zona de Triaj (foto 1) sau polițiștii încercau să ofere informațiile necesare. Au fost momente în care autoritățile au arătat că au probleme în a gestiona situația.

Președintele Klaus Iohannis s-a dus la „Matei Balș" să discute cu cadrele medicale, dar și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Raed Arafat. Nevoia unei reforme în sistemul sanitar este menționată des, dar realizarea ei se discută de peste un deceniu


16x9 Image

Cristian Andrei

Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG