Linkuri accesibilitate

Franța a depășit 40.000 de cazuri de Covid pe zi. Carantina nocturnă se extinde


Situația sanitară continuă să se degradeze în Franța, după ce a atins recordul negativ de 41.622 noi cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 15.000 mai multe decât în ziua precedentă și de 165 de noi decese, transmit AFP și EFE.

Franța se apropie astfel de un milion de persoane contaminate (999.043) iar rata de pozitivare crește de la o zi la alta, la 14,3% joi față de 13,7% cât era în urmă cu o zi și de la 4,5% la începutul lui septembrie.

În ultimele șapte zile 1.627 bolnavi Covid-19 au fost internați la terapie intensivă.

În aceste condiții, premierul francez Jean Castex a anunțat joi extinderea interdicției de a părăsi locuința pe timpul nopții la 38 de noi departamente, măsură care vizează 46 de milioane de persoane, adică două treimi din populația țării.

De asemenea, acesta a avertizat că, dacă epidemia nu va intra sub control, guvernul va trebui să aibă în vedere „măsuri mult mai dure".

„Să o spunem clar. Situaţia este gravă (...) Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare'', a avertizat şeful guvernului francez în anunţul său privind extinderea interdicţiei de circulaţie, valabilă între orele 21.00 şi 06.00. Între aceste ore sunt de asemenea închise barurile, restaurantele şi magazinele în zonele unde se aplică măsura menţionată.

După un prim val care a provocat peste 30.000 de decese în primăvară, Franţa se confruntă cu al doilea val epidemic. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a depăşit între timp 34.000.

„Dacă nu reuşim cu toții să oprim epidemia, ne vom confrunta cu o situaţie dramatică şi va trebui să luăm în calcul măsuri mult mai dure'', a avertizat Castex.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG