Linkuri accesibilitate

Franța permite accesul sezonierilor din UE, cu respectarea unor condiții


Lucrătorii sezonieri din Uniunea Europeană vor avea voie să lucreze în Franța, sub rezerva unui contract de muncă și a respectării măsurilor de protecție a sănătății împotriva epidemiei de coronavirus, a anunțat marți ministrul francez al Agriculturii Didier Guillaume.

„Agricultura franceză are nevoie de forță de muncă sezonieră, aveam nevoie de 40.000 până la 50.000 de angajați în aprilie, luna aceasta de 100.000 din această lună și este o problemă reală", a subliniat ministrul francez al Agriculturii în timpul sesiunii de întrebări adresate guvernului în parlament, scrie Le Figaro.

„În următoarele zile, forța de muncă străină va putea fi aici cu garanții de securitate care vor permite agriculturii franceze să își dezvolte și să își vândă produsele", a anunțat el.

"Primul ministru a arbitrat acest lucru ieri (luni), iar planul de măsuri va fi publicat mâine mâine (miercuri)”, a mai spus ministrul.

FNSEA, principalul sindicat agricol, a cerut guvernului francez, pe 11 mai, sub rezerva unui plan de măsuri pentru protecția sănătății, să pună în aplicare „un ghid de bune practici pentru muncă și un ghid de bune practici pentru cazare”, a adăugat el.

„Sub această rezervă, va exista posibilitatea ca lucrătorii străini din Uniunea Europeană să vină în Franța să lucreze dacă au contract de muncă”, a anunțat Didier Guillaume.

Pe măsură ce recoltarea pepenilor și a fructelor cu sâmburi se apropie, mizele sunt mari pentru fermierii francezi, care depind foarte mult de muncitorii străini care, potrivit FNSEA, reprezintă între o treime și jumătate din forța de muncă sezonieră agricolă în Franța.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG