Linkuri accesibilitate

Franța impune noi restricții: se închid mall-urile, accesul călătorilor din afara UE este interzis


Premierul francez a anunțat că accesul călătorilor din afara Uniunii Europene este interzis de astăzi, excepție făcând călătoriile esențiale, informează BBC.

Jean Castex a precizat că marile centre comerciale nealimentare, cu o suprafață mai mare de 20.000 de mp, se vor închide, iar munca de acasă este încurajată. Măsura va afecta aproape 400 de mall-uri și 25.000 de afaceri. Poliția va intensifica verificarea respectării stării de alertă între orele 18.00 și 06.00, dar și pentru a descuraja petrecerile ilegale sau deschiderea restaurantelor.

Noile măsuri ale Franței nu vor avea impact asupra transportatorilor de mărfuri către sau înspre Marea Britanie. Precizare a fost făcută pe Twitter de ministrul britanic al transporturilor.

Franța a analizat și posibilitatea unui nou lockdown, dar nu s-a ajuns la o astfel de soluție până în prezent după apariția noii tulpini de coronavirus.

Cei care vin din Uniunea Europeană vor trebui să prezinte un test PCR, inclusiv cei care vin pe cu autovehicule.

În timp ce Franța înăsprește restricțiile, Italia se pregătește de relaxare de luni.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG