Linkuri accesibilitate

Franța înregistrează noi recorduri cu aproape 10.000 de noi infectări zilnic


Școlile au fost redeschise în Franța de la 1 septembrie
Școlile au fost redeschise în Franța de la 1 septembrie

Franța se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri de coronavirus, care a ajuns să înregistreze doar joi 9.843 de noi îmbolnăviri, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemie.

În comparație, în luna martie când Franța se confruntă cu izbucnirea pandemie. iar toată Europa intra în carantina, cele mai multe cazuri zilnice erau de circa 7.500, dar cu o capacitate de testare mai redusă decât în prezent.

Guvernul francez urmează să ia în discuţie vineri noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze.

Guvernul „va fi obligat să ia un anumit număr de decizii dificile", 'în cel mult 8-10 zile', a declarat în această săptămână profesorul Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific.

Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.

În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi.

Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri.

Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.

XS
SM
MD
LG