Linkuri accesibilitate

Franța: Peste 16.000 de noi cazuri de coronavirus în doar o zi


Franța se confruntă cu o creștere considerabilă a numărului de cazuri de coronavirus, fiind înregistrat un record absolut de 16.096 de noi cazuri într-un interval de doar 24 de ore.

De asemenea, 52 de persoane infectate cu coronavirus au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Precedentul record de cazuri noi în 24 de ore se ridica la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri.

Recordul vine la o zi după ce guvernul francez anunțase deja noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Două departamente au fost plasate în stare de alertă maximă. Acest lucru însemnă, de pildă, închiderea completă a localurilor.

Alte 11 departamente din Franta se află în stare de alertă sporită, inclusiv cel în care se află Parisul. Acolo, localurile se vor închide de luni la ora 22:00.

Un alt semn că pandemia progresează în Franța este că proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută, arată Agerpres.

Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate semnalează o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturaţie a capacităţilor de diagnostic”, precum şi o subestimare a numărului de focare de contaminare.

XS
SM
MD
LG