Linkuri accesibilitate

Grindină și ploi torențiale în mai multe zone din ţară. Trei maşini, luate de viitură în Prahova


Grindina a distrus culturi și livezi.
Grindina a distrus culturi și livezi.

A plouat torențial, în prima zi de Paște, în mai multe zone din țară. În Prahova, o viitură a inundat străzile unei comune și a luat cu ea trei mașini. Și grindina a făcut prăpăd - a distrus culturi și livezi. Autoritățile au emis cod portocaliu de furtună și mesaje RoAlert în zonele cele mai afectate.

Cel mai rău a plouat la Vâlcăneşti, în judeţul Prahova. Străzile au fost inundate de o viitură care a luat cu ea trei maşini parcate, care au fost purtate pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Din fericire, în mașini nu erau oameni.

În Dâmboviţa, ploaia torențială şi grindina au distrus grădini şi au acoperit drumurile cu un strat gros de gheaţă.

Și la Țebea, în județul Hunedoara, grindina căzută a acoperit pământul.

Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări de furtună pentru zone din Oltenia, Muntenia, Banat şi Ardeal. Ploile și grindina au afectat localități din Prahova, Dâmbovița, Hunedoara, Mehedinți, Sălaj și Arad.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG