Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea a votat imediat după deschiderea urnelor


Romania - Gabriela Firea votează imediat după deschiderea secțiilor de votare

Primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, a votat imediat după deschiderea secțiilor de votare, la ora 7, fiind primul alegător din secția sa care se prezintă la urnă.

„Am votat dis de dimineață și mă bucur ca am ajuns iar să fiu primul votat, am votat cu gândul la toți copii, tinerii, adulții și bunicii din București", a spus candidata PSD la alegerile locale.

Ea a afirmat că „cei mai importanți sunt oamenii care trebuie să fie pe primul loc", un slogan al campaniei sale, și a vorbit despre importanța investițiilor în mai multe domenii cheie.

La 15 minute după deschiderea urnelor a votat și viceprimarul în funcție Aurelian Bădulescu, acum candidat al PSD pentru Primăria Sector 3.

Bucureștiul, orașul unde este concentrat nu doar PIB-ul cel mai mare/cap de locuitor, dar se află și 10% dintre votanții acestei țări, are cea mai strânsă și mai pasională luptă politică din ultimii 16 ani. Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (independent susținut de PNL-USR-PLUS) se află umăr la umăr în lupta pentru Primăria Capitalei.

La ora 7 s-au deschis cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG