Linkuri accesibilitate

Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei


Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00

Joi au loc în capitală proteste ale angajaților din sănătate și ale polițiștilor din penitenciare.

Federația Solidaritatea Sanitară (FSSR) protestează și pentru sporurile care li se cuvin angajaților din Sănătate și pentru deblocarea angajărilor din sistemul sanitar public. FSSR cere ca România să ajungă la nivelul UE cu privire la alocarea bugetului pentru sănătate, raportat la PIB.

„Mitingul de astăzi este un protest pentru echitatea tratamentului profesioniștilor și calitatea serviciilor medicale”, transmite FSSR.

Sindicaliștii din sănătate vor organiza un marș de protest între sediul Guvernului, Ministerul Sănătății și Parlament.

Sindicaliștii din federația Sanitas sunt din 7 iunie în grevă japoneză, timp de o săptămână. Ei vor intra în grevă generală la sfârșitul lunii, dacă statul nu le va respecta cererile.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că va încerca să soluționeze cererile sindicaliștilor suficient de repede, încât să nu se ajungă la greve generale.

În fața Reprezentanței Comisiei Europene la București, polițiștii de penitenciare protestează față condițiile impuse de către UE cu privire la modificarea Legii pensiilor militare. Ei susțin că statul deprofesionalizează sectorul apărării și că Uniunea Europeană se implică prea mult în politicile interne ale statului.

„Guvernul a vândut apărarea, ordinea publică şi siguranţa românilor pe 1,4 miliarde de euro, bani care nu se vor duce în spitale, şcoli sau autostrăzi, ci în buzunarele firmelor de partid”, comunică Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

XS
SM
MD
LG