Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea l-a impus pe Streinu Cercel pe lista PSD pentru Senat


Streinu Cercel, Director of the Institute of Infectious Diseases “Matei Balş”
Streinu Cercel, Director of the Institute of Infectious Diseases “Matei Balş”

Doctorul Streinu Cercel se va afla pe poziția a doua pe listele PSD pentru Senat în București, după Gabriela Firea. Este al doilea specialist din domeniul medical convins de PSD, după medicul Alexandru Rafila, care va deschide lista pentru Camera Deputaților. Marian Oprișan a cerut și el un mandat de parlamentar, dar Marcel Ciolacu nu și-a dat încă acceptul.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” se numără printre apropiații Gabrielei Firea, cea care l-a și convins să candideze pentru Senat. Adrian Streinu Cercel a fost cel care a susținut în urmă cu câteva luni ideea promovată de Gabriela Firea de testare a tuturor bucureștenilor. De asemenea, el a apărut des în ultimele luni alături de Gabriela Firea.

În luna aprilie, doctorul Adrian Streinu Cercel a fost demis de premierul Ludovic Orban din fruntea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, după ce în presă a apărut un plan controversat, prin care se propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani, numit ”Vacanța Mare”.

Până la apariția candidaturii lui Adrian Streinu Cercel, pe lista pentru București a PSD se aflau Gabriela Firea, Mihnea Costoiu, Daniel Zamfir și Gabriel Mutu. Astfel, de pe locurile eligibile din Capitală pentru Senat ar putea să dispară Daniel Zamfir sau Mihnea Costoiu.

Oprișan își cere locul de parlamentar

Fostul lider al organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan, a cerut în ședința liderilor PSD de la Parlament să aibă dreptul de a candida la alegerile din 6 decembrie. Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD Vrancea, se opune însă candidaturii lui Marian Oprișan.

„În ședință, Oprișan a făcut gălăgie că trebuie lăsat să candideze pentru parlamentare. Ciolacu nu l-a lăsat să vorbească mult și i-a spus că vor avea o discuție în interiorul organizației. Cel care stabilește lista din Vrancea este Ciolacu, el este președintele interimar al filialelei”, au declarat surse din PSD pentru Europa Liberă.

Marian Oprișan a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean în fața celor de la PNL. Președintele PSD i-a reproșat lui Oprișan candidatura, precizând că i-a cerut să nu se înscrie în competiție.

Carmen Dan a luat doar trei voturi în Teleorman

Printre cei care nu se vor regăsi pe locurile eligibile la alegerile parlamentare se numără Viorica Dăncilă și Carmen Dan. Organizația din Teleorman a decis ca toți cei care doresc să prindă un loc de parlamentar să participe la alegeri interne în organizație. Fostul premier nu s-a înscris și a pierdut din start orice șansă pentru a prinde un loc în viitorul Parlament.

Carmen Dan s-a clasat pe locul al doilea pe lista de la Senat, acesta nefiind eligibil. Competiția internă a fost câștigată de fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, iar Carmen Dan a obținut doar trei voturi, potrivit unor surse din PSD, unul fiind chiar al ei.

Lista finală privind candidaturile pentru parlamentare urmează să fie depusă pe 22 octombrie.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG