Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea: Mă retrag dacă pe stânga apare un candidat mai sus în sondaje


Gabriela Firea și Victor Ponta

Primarul general Gabriela Firea a afirmat, marți seară, că ar putea să renunțe la candidatura pentru un al doilea mandat dacă pe zona de stânga va apărea un alt candidat mai bine plasat în sondaje.

„Anunț în această seară că eu nu mai candidez, mă retrag, cu condiția ca cei care se află pe centru stânga sau pe stânga, să fie mai sus cu o poziție în sondajele electorale”, a declarat, marți seara, la Antena 3, Gabriela Firea, conform Mediafax.

Declarația vine în contextul în care Victor Ponta a lăsat deschisă o altă candidatură a sa la Primăria Capitalei în contextul negocierilor dure dintre PSD și Pro-România pentru o alianță electorală, iar Robert Negoiță a părăsit PSD și speculațiile îl dau inclusiv cu o posibilă candidatură la Primăria Generală.

„Nu mă țin de scaun, nu m-am născut primar. Mi-am încheiat onorant un mandat de senator și am acoperit un mandat de primar general zic eu cu omoare. Dacă PSD sau alianță formată din partide ce centru sau centru stânga, eu nu mă țin de scaun, îmi văd de viața mea, pentru că viața nu se termină cu funcția de primar al Capitalei (...) Nu este niciun fel de amenințare, șantaj politic și nici nu vreau să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD. Eu sunt om de echipă. Dacă echipa noastră găsește un candidat mai bun, îi strâng mâna, îi fac și campanie și îi și spun tot ce are nevoie”, a mai spus Firea.

Ea a afirmat că s-a simțit trădată de Robert Negoiță, căruia i-a botezat un copil, și care nu i-a spus că nu va mai candida din partea PSD la Sectorul 3.

„Am fost foarte dezamăgită la nivel personal de declarațiile care s-au făcut ieri (luni – n.r.). Realmente m-am simțit trădată ca persoană. Era vorba și de Robert Negoiță, era vorba și de declarațiile făcute de Victor Ponta, la care nu mă așteptam”, a completat primarul capitalei.

Întrebată dacă simte că este un joc bine organizat împotriva ei, Gabriela Firea a răspuns că „undeva s-a apăsat un buton”.

„Am fost sunată, căutată de persoane care au anumite informații (..) să îmi deschidă ochii și să îmi spună că undeva s-a apăsat pe un buton, să spunem o arma atomică împotriva mea”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a precizat că „este un semnal de alarmă” despre cum oameni cu care a colaborat foarte bine atât în plan profesional, cât și personal, și-au schimbat brusc atitudinea.

„Este, dacă vreți, nu doar o pierdere pentru mine din punct de vedere politic sau administrativ, pentru că până la urmă, la Primărie, cetățeanul votează omul, nu alianțe sau partide. A fost o dezamăgire la nivel personal”, a mai declarat Gabriela Firea.

Aceasta afirmă că declarațiile lui Robert Negoiță au fost „un șoc” și nu are răspunsuri pentru ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

„Nu pot să vă spun ce s-a întâmplat pentru că nu am un răspunsuri la această întrebare. A fost realmente o surpriză uriașă pentru mine. A fost un șoc. Vorbisem cu câteva zile înainte. Colaboram tot timpul, ținem legătura, suntem prieteni de familie, suntem rude. Am devenit rude între timp și nu îmi e rușine să spun acest lucru. Orice va face Robert eu nu îl voi critica. Pentru mine familia este mult mai importantă. Noi l-am botezat pe fiul său, pe Vlăduț, și pe fiica fratelui său, pe Lara. Ne cunoaștem, îi știu părinții. Are niște părinți extraordinari, care au crescut niște copii cu multă dragoste de țară și de valorile noastre naționale. Am trecut prin multe împreună. Nu mă așteptam”, a mai spus Firea.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. El a invocat „numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD” și a punctat că „epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG