Linkuri accesibilitate

Roșia Today - Gabriela Firea: „Să se aleagă praful de candidatura lui Voiculescu și a lui Barna și a lui Cioloș și tot neamul lor... Amin!”


Conflictul dintre Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, viitor candidat la primăria Capitalei și Gabriela Firea, actualul edil-șef al Bucureștiului se mută în sălile de tribunal.

În timp ce primul o acuză pe Firea că a făcut potlogării prin supraevaluarea unor lucrări la spitalele din subordinea municipalității, primarul general spune că la mijloc ar fi doar debutul unei campanii de denigrare în perspectiva alegerilor din iunie 2020.

Inflamarea spiritelor s-a produs odată cu atacul Gabrielei Firea asupra Asociației Dăruiește Viața, ale cărei fondatoare ar fi pus umărul la campania electorală a lui Vlad Voiculescu în paralel cu inițiativa construirii unui spital pentru copiii bolnavi de cancer.

În sprijinul acuzațiilor lui Voiculescu a venit Lavinia Coțofană, fost director juridic în cadrul Administrației Spitalelor, care pretinde că primarul Firea ar fi supraevaluat lucrările de șantier de la Spitalul Gomoiu. Spre exemplu, municipalitatea ar fi decontat circa 4.000 de lei pentru WC-uri care în realitate costau doar 230 de lei. În același timp, Vlad Voiculescu susține și că Firea ar fi dat ordin ca documente compromițătoare să dispară peste noapte din birourile Administrației Spitalelor.

Ca să elucideze măcar o parte din dedesubturile cazului dubios, reporterii Roșia Today au stat de vorbă cu cei doi protagoniști. Citiți mai jos declarații date în exclusivitate.

Vlad Voiculescu: ”Ce legătură are candidatura mea la primărie cu atacul asupra doamnei Firea?! Eu am aflat despre neregului făcute la un singur spital, dar Primăria are în subordine nu mai puțin de 19 spitale. Vă dați seama câte abuzuri și presupuse hoții ar ieși la iveală dacă cetățenii ar alege în 2020 un primar destoinic. Eu nu am nimic cu Gabriela Firea pe persoană fizică, vorba lui Vanghelie. Chiar îmi plăcea ca prezentatoare de știri. Ridica des din sprincene și mă făcea să râd. Dar acum mi se pare penibilă. Dacă aș fi în locul ei mi-aș da demisia și m-aș duce la biserică unde aș bate milioane de mătănii, câte una pentru fiecare leuț cheltuit. USR București va depune o plângere la DNA și alta la parohia din Voluntari, ca Catedrala Mântuirii Primarilor Firea și Pandele. Asta ca să scăpăm de ciuma roșie din administrația locală!”.

Gabriela Firea: ”Mă așteptam ca contracandidații mei din 2020 să fie fair-play și să nu lupte cu arme murdare. Este ca și cum l-aș acuza eu pe Voiculescu că este gay pentru că nu-i place de mine. Haideți să fim rezonabili. Nu eu, ci primarii de dinaintea mea s-au ocupat de spitalul Gomoiu. Apoi, să vii să spui că aș fi ordonat să dispară documente oficiale mi se pare la fel de grav precum ai zice că am angajat la primărie toate rudele, finii și prietenii soțului meu. Fals! Unii lucrează și în Voluntari, puteți verifica. Îi recomand lui Voiculescu să-și vadă de treabă că o să mă rog la biserică să îi crape partidul lui de 3 procente și să se aleagă praful de candidatura lui și a lui Barna și Cioloș și tot neamul lor progresist, în veacul vecilor amin!”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG