Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea susține că lideri ai PNL invită PSD să facă „majoritate”, dar PSD refuză


România - Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, fost primar general al Capitalei

Gabriela Firea susține că mai mulți lideri ai PNL i-ar suna pe social-democrați pentru a crea împreună o majoritate, dar cei „tatonați” refuză cu desăvârșire. Mai mult, spune fostul primar general al Capitalei, PSD nu va vota un guvern în a cărui componență se va regăsi PNL.

Ea a ținut să puncteze că nu PNL exclude PSD din formarea unei majorități de guvernare, așa cum au declarat deja liderii PNL în mai multe rânduri, ci, dimpotrivă, PSD este cel care refuză că creeze vreo alianță cu PNL.

„Cu PNL, noi nu vrem să alcătuim o majoritate, nu ne exclud domniile lor (pe noi din orice colaborare - n.r.). Credeţi-mă. Dincolo de declaraţiile publice, ei manifestă alte intenţii, dar am refuzat în totalitate orice dialog, nu din alt motiv, nu pentru că nu am fi adepţii unui dialog constructiv în politică, ci pentru faptul că au demonstrat în acest an de guvernare că au adus în guvern şi în ministere oameni foarte slab pregătiţi, oameni aroganţi, angajările s-au făcut doar pe criteriile pilelor şi intereselor şi nu s-a respectat nimic din ceea ce promiteau anterior, şi anume transparenţă şi profesionalism la guvernare. Noi avem o decizie foarte clară luată în Comitetul Politic Naţional, prin care vom negocia cu toate forţele politice care acced în parlament, mai puţin cu PNL, partidul care în ultima perioadă i-a dezamăgit cel mai mult pe români. (...) Sunt lideri PNL care sună colegii noştri şi tatonează în vederea susţinerii în parlament, inclusiv susţinere în sensul votului. De aceea le-am şi răspuns şi vă spun şi dumneavoastră - noi nu vom vota un guvern care să includă PNL", a spus Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD, citată de Agerpres.

Ea a spus că PSD va avea o ședință la nivel de conducere pentru a decide ce variante de alianțe ar putea susține PSD.

„Am votat un Guvern PNL la debutul pandemiei pentru că suntem responsabili, chiar dacă au fost oameni care nu au fost mulţumiţi de faptul că echipa PSD a votat în Parlament, dar atunci, dacă nu am fi făcut acest lucru, am fi putut fi acuzaţi că nu aveam responsabilitate şi că aruncăm ţara în haos. (...) Acum este un alt context", a mai spus Gabriela Firea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG