Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea: Vom alege un candidat de nerefuzat ca prim-ministru


Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți seară, că moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Orban va fi votată abia pe la începutul lunii septembrie.

„La sfârşitul lunii august, vor fi acele zile de când se citeşte (moţiunea – n.r.) şi până când se votează, deci prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată moţiunea”, a declarat Gabriela Firea la TVR 1, marţi seara.

Propusă pentru funcția de prim-vicepreședinte în echipa cu care Marcel Ciolacu merge la Congres, Gabriela Firea a afirmat că PSD va merge cu o propunere de prim-ministru care va fi de „nerefuzat" pentru președintele Iohannis.

„Fireşte. Ne vom consulta cu celelalte partide care vor participa la căderea acestui guvern incompetent despre care chiar Curtea de Conturi spune că a furat în pandemie. Deci mai rău decât să furi când lumea moare, nu există, e maximum ce putea să facă un guvern de rău, nu de bine şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat de prim-ministru mă refer.

Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că guvernul a căzut democratic prin moţiune, şi că PSD şi alte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în timpul orelor de consultări, şi nu este acceptat un candidat viabil, eu cred că nu este bine în faţa românilor în primul rând”, a mai declarat Firea.

PSD amenință cu moțiunea de cenzură de aproximativ două luni, dar momentan ea nu a fost depusă în Parlament. Cu toate acestea, luni, Victor Ponta a anunțat că parlamentarii formațiunii sale vor vota moțiunea de cenzură.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG