Linkuri accesibilitate

Gabriela Scutea, procuror general: Plicul pentru doctor a fost înlocuit cu plicul pentru manager


Gabriela Scutea, procuror general al României

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, spune că procurorii fac verificări în legatură cu achizițiile din perioada stării de urgență și a acuzat că "plicul pentru doctor" a devenit plicul pentru "manager sau pentru economist". Scutea a explicat și de ce ancheta în cazul Suceva merge greu.

"Poate în acest moment ne-am îndepartat de tipologia aceea clasică, plicul pentru doctor. Acum este vorba despre plicul pentru director sau plicul pentru economistul șef al spitalului, ceea ce este mai trist pentru că suntem în situația în care fie serviciile care se livrează în contraprestație sunt insuficiente sau nu au calitatea necesară, fie punerea în operă a echipamentelor medicale este întârziată. Cine are de suferit din aceasta? Este doar suferinta pacientului. Accentuată față de suferința cu care persoana se prezintă în spital", a afirmat Gabriela Scutea într-un interviu la Digi24.

Procurorul general a mai declarat că ancheta de la Suceava merge greu pentru că procurorii nu pot audia persoane în dosar, din cauza riscului de răspândire a COVID-19, dar și pentru că parchetul nu vrea să pună presiune suplimentară pe medici și activitatea lor.

”Dosarul a fost deschis acum o lună, în acest timp s-a lucrat, dar urmărirea a rămas încă la nivelul faptelor, nu sunt la nivelul urmăririi persoanelor. Starea de fapt pe care o lucrăm nu s-a modificat. Este clar că au fost cazuri de îmbolnăvire în spital, infectarea să se fi produs acolo, iar aceste persoane să nu fi rezistat. A trebuit să ne gândim la colegii noștri, că trebuie să gândească la rece măsuri de pregătire a anchetei și, odată cu depășirea riscului răspândirii epidemiologice, să înceapă audierile. Noi, cei din PG le asigurăm o coordonare, un sprijin în contactul cu instituțiile locale sau cele din București, dar care fiind atât de copleșite de tot ce au de făcut uneori nu sunt concentrate că trebuie să dea un răspuns la o anchetă a procurorilor. Nu vrem să punem presiune pe ei, vrem ca medicii să aibă grijă de dumnealor, de pacienți și apoi să ne ajute și pe noi”, a declarat Scutea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG