Linkuri accesibilitate

Galați, patru focare de coronavirus. 35 de infectări pe zi


Patru focare cu coronavirus au apărut în doar câteva zile la Galați, unde se înregistrează 35 de cazuri noi pe zi.

Prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, a declarat duminiciă la Digi24 că ultimele două focare au fost raportate la spitalul județean și la penitenciar.

La spital, sunt infectate 33 de persoane – pacienți și cadre medicale iar secțiile de terapie intensivă sunt pline.

„În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor. Problema cea mai mare o reprezintă asimptomaticii, ei sunt factorul de răspândire care nu poate fi controlat", a declarat prefectul Galațiului, Gabriel Avrămescu, la Digi 24.

Prefectul a spus că persoanele au fost depistate în urma triajului epidemiologic care se face zilnic la intrarea în spital.

41 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la sfârșitul lunii trecute la Şantierul Naval Damen Galaţi. Dintre acestea, 35 de persoane sunt de pe şantier, iar celelalte lucrează la subcontractorii companiei.

„De la ȋnceputul săptămânii 26 şi până ȋn prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi s-a ȋnregistrat un număr de 41 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. Ȋn toate aceste cazuri, am identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor ȋn auto-izolare şi am dezinfectat spaţiile/facilităţile ȋn care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea”, au declarat, la solicitarea Mediafax, reprezentanţii Damen Galaţi.

De la începutul epidemiei, în Șantierul naval din Galaţi o persoană a decedat după ce a fost depistată cu COVID-19.

De asemenea, 12 angajați ai unui depozit farmaceutic aflat pe centura Galațiului au fost infectați cu noul coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG