Linkuri accesibilitate

Șeful Gărzii de Mediu din București va fi demis, anunță ministrul Costel Alexe


Costel Alexe, ministrul mediului
Costel Alexe, ministrul mediului

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a solicitat miercuri Gărzii Naționale de Mediu să îl demită pe comisarul șef pe București, deoarece acesta nu s-a implicat eficient în problemele de mediu.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti de la Garda de Mediu”, a spus Alexe.

Acesta a reamintit că zilele acestea comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine „au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi care afectează calitatea aerului din Bucureşti”.

Instituția e condusă din 2015 de Viorel Ionel Glăman, un personaj susținut de PSD și menținut în funcție de PNL cu un trecut profesional misterios. Deși Garda de Mediu București s-a remarcat doar prin pasivitatea față de poluatori, Glăman a ieșit în evidență prin intermediul postărilor pe Facebook în ipostaze ridicole, după cum a relatat G4media.

În ultimele zile s-a constatat o creștere excesivă a poluării din București, iar din rețelele de monitorizare a rezultat că este vorba despre un praf fin, amestecat cu substanțe diferite, care cel mai probabil provin din arderile de gunoi.

Limitele de poluare au fost depășite, în noaptea de duminică spre luni și cu 900-1.000% peste pragul admis.

Șeful Gărzii de Mediu București, Viorel Glăman, pune poluarea excesivă din Capitală pe seama fenomenului de inversiune termică. „De când sunt eu în Garda de Mediu nu au existat depășiri atât de ridicate. A fost un fenomen meteo, aerul nu s-a ridicat...”, a susținut marți, într-o intervenție telefonică la Digi24, șeful Gărzii de Mediu București.

Glăman nu a indicat nicio sursă de poluare a Capitalei, unul dintre cele mai poluate orașe europene.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG