Linkuri accesibilitate

George Maior, chemat la DNA ca martor în dosarul vizitei lui Dragnea în SUA: ”Am avut o discuție plăcută cu procurorii”


George Maior, fost șef al SRI.
George Maior, fost șef al SRI.

”Am fost în calitate de martor. De mult timp voiam să vin, a fost o discuție foarte plăcută cu domnii procurori. Mâine mă întorc în SUA, la revedere", a spus George Maior la ieșirea de la DNA, unde a fost audiat în dosarul vizitei lui Liviu Dragnea în SUA în 2017.

Actualul ambasador în Statele Unite și fost director al Serviciului Român de Informații (SRI) a spus că nu poate da mai multe detalii pentru că e o anchetă în curs.

În urmă cu doi ani, fostul lider al PSD, aflat acum în închisoare cu o condamnare de 3, 6 ani, a participat la ceremonia de învestire în funcția de președinte SUA a lui Donald Trump. Cel care l-ar fi invitat, potrivit unor surse media, este Elliot Broidy, la vremea aceea vicepreședinte al Comitetului de Investire. Dragnea s-a dus la ceremonie împreună cu fostul premier Sorin Grindeanu, alături de care apare și în pozele făcute la eveniment.

Ceea ce vor să afle procurorii români, la solicitarea autorităților americane și a unei comisii rogatorii care se ocupă de caz, este dacă Dragnea a dat bani pentru această întâlnire cu președintele american. Vizat este Broidy, care este acuzat că și-a folosit influența pe lângă președinte pentru obținerea unor câștiguri personale.

În 2018, Dragnea spunea că știe că are un nou dosar penal și îl avertiza pe Călin Popescu Tăriceanu în acest sens.

"Căline! Știi că ne-a mai făcut niște dosare. Iți spun azi, de ziua Vioricăi! Al meu, pe vizita din America de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procuror DNA - n.red.) să meargă în continuare, dar îi spun unde ajunge: la un ambasador și să văd dacă îl țin genunchii”.

Întrebat azi la ieșirea de la DNA despre aceste declarații ale lui Liviu Dragnea, care sugerau implicarea sa în dosar, Maior a spus că ”Dragnea poate să declare ce dorește”.

Reamintim că George Maior a mai fost audiat, tot în calitate de martor, și în dosarul deschis de Secția Specială în legătură cu aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Este vorba de dosarul deschis de respectiva secție Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG