Linkuri accesibilitate

Germania a înregistrat primul caz Covid-19 cu noua tulpină din Marea Britanie


Apariția noii tulpini de coronavirus a dus la izolarea Regatului Unit

Noua tulpină de coronavirus depistată în Regatul Unit a fost identificată pentru prima dată în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat joi, 24 decembrie, autorităţile sanitare germane.

"Acesta este primul caz cunoscut din Germania" a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat, citat de Mediafax.

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborârea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.

A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

Rapoartele din Marea Britanie și Africa de Sud privind noile tulpini de coronavirus, care par să se răspândească mai ușor, provoacă alarma. Virusologii spun că nu este clar dacă acestea pun sub semnul întrebării vaccinurile anti-Covid sau dacă pot să cauzeze boli mai severe.

Boris Johnson și oamenii de știință britanici au declarat că noua tulpină de coronavirus este cu până la 70% mai transmisibilă decât cea originală, dar epidemiologii spun că nu există dovezi care să sugereze că este mai letală sau provoacă boli mai severe. Oamenii de știință britanici consideră, de asemenea, că vaccinurile vor fi la fel de eficiente împotriva noii variante.

Virușii evoluează în mod natural pe măsură ce se deplasează prin populație, unii mai mult decât alții. Este unul dintre motivele pentru care avem nevoie de un vaccin împotriva gripei în fiecare an.

Actuala mutație care provoacă îngrijorare la nivel european a fost detectată pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie în sud-estul Angliei și a devenit forma dominantă a virusului în Londra și în sud-estul și estul Angliei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG