Linkuri accesibilitate

Germania: 5 morți și mai mulți răniți după ce un vehicul a intrat într-o zonă pietonală din Trier


UPDATE: Un bilanț actualizat al autorităților germane arată cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier.

Anchetatorii l-au audiat pe şoferul vehiculului, un individ în vârstă de 51 de ani, dar nu au reuşit să afle motivul atacului. "Nu pot înţelege cum ar putea avea cineva ideea să intre cu maşina într-o zonă pietonală şi să omoare oameni", a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.

"În acest moment, nu există indicii că ar fi vorba de un atac cu motivaţie politică sau religioasă", a anunţat Poliţia.

Potrivit unor surse din cadrul comisiei de anchetă, şoferul vehiculului era în stare de ebrietate, iar autorităţile au aflat că fusese internat într-o clinică psihiatrică.

***

Un vehicul a intrat într-o zonă pietonală din orașul german Trier, incident ce a dus la uciderea a două persoane și rănirea altor 15. Pentru moment nu se cunoaște cauzele incidentului, scrie AFP.

Șoferul, un bărbat de 51 de ani, a fost arestat, iar vehicul confiscat, a transmis poliția din Trier.

Poliția și echipajele de salvare se aflau la fața locului, iar autoritățile au cerut oamenilor să evite centrul orașului.

Într-un videoclip postat de presa locală se prezintă momentul arestului. Forțele de ordine pot fi văzută fixând un bărbat pe trotuar lângă o mașină cu plăcuțe de înmatriculare din Trier.

Autenticitatea videoclipului nu a putut fi verificată imediat, iar filmarea a fost eliminată la scurt timp după ce poliția a solicitat pe Twitter ca oamenii să nu împărtășească fotografii și videoclipuri de la locul incidentului.

Primarul Wolfram Leibe a declarat pentru publicația SWR că, pe lângă cei doi morți, 15 persoane au suferit răni grave.

Nu au fost disponibile imediat detalii cu privire la cauza incidentului, iar poliția nu au solicitărilor la telefon sau la e-mail.

Trier se află la aproximativ 200 de kilometri vest de Frankfurt, lângă granița cu Luxemburg. Orașul de aproximativ 110.000 de oameni este cunoscut pentru poarta sa romană, Porta Nigra, care se află aproape de locul accidentului. De asemenea este cunoscut ca locul de naștere al lui Karl Marx.

XS
SM
MD
LG