Linkuri accesibilitate

Germania înregistrează un record de noi infectări în prima zi de restricții dure


Germania a raportat joi peste 45.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în prima zi de după intrarea în vigoare a unor noi măsuri mai restrictiva. Este cel mai mare număr de infectări anunțat de la debutul pandemiei

Germania a raportat peste 45.000 de cazuri noi joi dimineață, cea mai mare creștere înregistrată vreodată și de două ori mai mare decât în ziua precedentă.

De altfel, miercuri au intrat în vigoare în Germania restricții dure, în tentativa de a opri răspândirea Covid-19.

Toate magazinele neesenţiale şi prestările de servicii se vor închide până pe 10 ianuarie, inclusiv frizeriile care au rămas deschise în timpul carantinei parțiale ce era în vigoare.

Noile măsuri vor permite doar deschiderea magazinelor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și a băncilor.

Şcolile îşi vor trimite elevii acasă şi vor continua învăţământul online. Vacanţa de Crăciun va fi extinsă până pe 10 ianuarie.

Grădiniţele şi creşele se vor închide iar părinţii îşi vor putea lua concediu plătit, astfel încât să se poată ocupa de copiii lor.

Angajatorii vor fi încurajaţi să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Într-o rezoluţie adoptată de statul federal şi de cele 16 landuri, angajatorilor li se cere să privilegieze pe cât posibil telemunca sau concediile pentru angajaţi timp de trei săptămâni şi jumătate, „pentru a pune în aplicare în toată ţara principiul "stăm acasă"”.

Comercializarea de alcool pe stradă va fi de asemenea interzisă începând de miercuri. Numeroase cafenele şi baruri, închise de la începutul lui noiembrie, au început să vândă în chioşcuri stradale vin fiert, o tradiţie de Crăciun în Germania, dar care a alertat autorităţile germane în ultimele zile.

Sărbătorile religioase în biserici, sinagogi şi moschei vor putea avea loc în condiţiile respectării normelor de igienă, dar cântatul împreună va fi interzis.

Landurile federale planifică în continuare relaxarea restricţiilor în perioada 24-26 decembrie, astfel încât familiile restrânse să poată petrece Crăciunul împreună. Regulile permit întâlnirea a maximum cinci adulţi plus copii cu vârste sub 15 ani, care fac parte din familia imediată, adică din maximum două gospodării.

Germania intenţionează să lanseze campania de vaccinare în 27 decembrie și va începe cu căminele de bătrâni.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG