Linkuri accesibilitate

Germania: Mii de oameni au participat la un protest împotriva carantinei


Germania, protest împotriva măsurilor anti-Covid, 7 noiembrie 2020

Mii de persoane au protest sâmbătă în centrul orașului german Leipzig împotriva măsurilor impuse de autoritățile federale în contextul pandemiei de coronavirus, transmite AP.

„Este greu de explicat cum numai două persoane au voie să se întâlnească și totuși 16.000 de persoane au voie să protesteze într-o singură piață", a declarat purtătorul de cuvânt al orașului Matthias Hasberg pentru agenției de știri DPA, după decizia instanței care a permis desfășurarea manifestației.

După calculele orașului, doar 5.000 de oameni se pot aduna în piața Augustusplatz cu respectarea distanței de 1,5 metri unul față de altul, așa că oficialii au căutat să se mute demonstrația într-o locație mai mare în afara centrului.

Organizatorii au declarat că la miting erau așteptați 16.000, dar cifrele oficiale privind prezența nu au fost făcute încă publice.

Protestatarii purtau steaguri germane, iar o femeie care purta un semn pe care scria „Pentru: adevăr, dreptate și libertate” purta o mască peste ochi în timp ce își lăsa nasul și gura descoperite.

Demonstrația a venit în momentul în care Germania a încheiat prima săptămână în ceea ce se numește „carantina ușoară” cu noi restricții pentru a încetini răspândirea virusului.

Institutul Robert Koch a raportat sâmbătă că statele germane au înregistrat peste 23.300 de cazuri noi, depășind recordul de 21.506 stabilit cu o zi înainte, prima dată când Germania a înregistrat peste 20.000 de cazuri zilnice.

O carantină parțială de patru săptămâni a intrat în vigoare luni, cu baruri, restaurante, facilități de agrement și sport închise și noi restricții impuse. Magazinele și școlile rămân deschise.

Institutul Robert Koch spune că efectele vor fi văzute la două-trei săptămâni de la începutul restricțiilor.

La München, o curte de apel a confirmat sâmbătă interdicția impusă de autoritățile locale de a manifesta împotriva restricțiilor și a anulat demonstrațiile care erau programate sâmbătă și duminică.

Curtea a decis că autoritățile din orașul bavarez au dreptul de a interzice demonstrațiile conform reglementărilor de protecție împotriva infecțiilor,

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG