Linkuri accesibilitate

Germania oferă 10 milioane de euro pentru reconstrucția spitalului de copii Ohmatdit din Kiev


Personalul medical al spitalului a improvizat un memorial cu portrete ale victimelor expuse pe ruinele uneia dintre clădirile medicale ale spitalului distrus de bombardamentele rusești.
Personalul medical al spitalului a improvizat un memorial cu portrete ale victimelor expuse pe ruinele uneia dintre clădirile medicale ale spitalului distrus de bombardamentele rusești.

Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare va aloca 10 milioane de euro pentru reconstrucția spitalului de copii Ohmatdit bombardat de forțele rusești pe 8 iulie.

„Distrugerea spitalului de copii arată cât de nemilos și inuman poartă Rusia acest război de agresiune. Nu trebuie și nu vom accepta că acest loc de tratament pentru copiii bolnavi de cancer din Ucraina nu mai există. Am oferit guvernului ucrainean sprijin în reconstrucția spitalului, astfel încât copiii să poată primi rapid din nou tratamentul necesar”, a declarat Svenja Schulze, ministrul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, într-un interviu pentru Rheinische Post.

Această finanțare, alături de contribuțiile altor sponsori și donatori, va fi folosită pentru a restabili funcționarea spitalului și a-l pregăti pentru iarnă, scrie European Pravda. Costurile de includ reparațiile și întreținerea fațadelor și a instalațiilor medicale și asigurarea alimentării cu energie electrică și termică.

Alexei Makeiev, ambasadorul Ucrainei în Germania, care a mulțumit Germaniei pentru asistență, a menționat că Rusia a distrus complet peste 210 de unități medicale din Ucraina și a deteriorat grav peste 1.600 din februarie 2022.

Recent, Lituania a donat 1 milion de euro pentru reconstrucția spitalului de copii Ohmatdit din Kiev.

Rémi Duflot, șef adjunct al delegației UE în Ucraina, a declarat că UE va ajuta Ucraina să reconstruiască spitalul de copii din Kiev, cel mai mare din țară și singurul centru pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer.

În plus, Suedia se pregătește să aloce alte 5 milioane de coroane suedeze (peste 470.000 USD) ca ajutor umanitar urgent pentru cei afectați de atacul rusesc asupra spitalului de copii.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG