Linkuri accesibilitate

Germania se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus


Cancelarul german Angela Merkel

Europa de Vest se confruntă cu o revenire a coronavirusului care înregistrează numere record după două-trei luni în care virusul a părut sub control.

Este cazul și Germaniei care a anunțat 2.034 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr înregistrat din 25 aprilie, perioadă când coronavirusul lovea puternic în întreaga Europă care era în cea mai mare parte în carantină.

La nivel naţional, au existat numeroase focare mai mici, legate de evenimente, precum sărbători în familie cu un număr mare de participanţi, potrivit unui raport al Institutul Robert Koch, citat de agenția Dpa.

Numărul cazurilor a scăzut de la sfârşitul lunii iulie, însă această tendinţă s-a inversat recent, provocând temeri în legătură cu un al doilea val de infecţii.

În timp ce statele sud-americane care au reprezentant principalul focar al verii se află pe un trend descedent, numărul de cazuri începe să crească în Europa, provocând griji privind o nouă revenire în forță pe fondul relaxării tuturor măsurilor.

Germania, Franța, Spania și Italia se numără printre statele care se confruntă acum cu un trend ascendent. Specialiștii pun aceste cifre în creștere pe seama sezonului turistic și a infectării a tot mai mulți tineri care devin purtători asimptomatici.

Cu toate acestea, liderii europeni afirmă că nu se vor întoarce măsurile dure de carantină care au distrus economiile naționale. În schimb, măsurile se concentrează în special pe restricționarea călătoriile cu zonele cele mai afectate, obligativitatea purtării măștilor de protecție și teste mai numeroase pentru depistarea la timp a celor infectați.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG