Linkuri accesibilitate

Ionel Dancă: Noul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu. Avere impresionantă, funcții la stat


Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al guvernului

Guvernul a decis numirea lui Gheorghe Cojanu în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, a anunţat joi seară şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Au fost adoptate mai multe hotărâri de guvern pentru eliberări şi numiri de prefecţi sau subprefecţi. Dintre acestea menţionez hotărârea de guvern pentru numirea prefectului municipiului Bucureşti în persoana domnului Cojanu Gheorghe. De asemenea, au fost numiţi mai mulţi subprefecţi la nivelul judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov şi Olt", a declarat Dancă la finalul şedinţei de guvern, citat de Agerpres.

Potrivit unei informări de presă a Guvernului, ca subprefecţi au fost numiţi: Ion Stan (judeţul Călăraşi), Tudoriţa Ionescu (judeţul Ialomiţa), Adina Gîrjan (judeţul Iaşi), Andrei Scutelnicu (judeţul Ilfov), Octavian Olteanu (judeţul Olt).

Potrivit declarației sale de avere, Cojanu are trei terenuri intravilane în Câmpulung Muscel, Azuga și București, achiziționate între 1997 și 2001, două proprietăți în București și în Azuga pe numele soției, una cumpărată și una construită în regie proprie și un autoturism cumpărat în 2016. El are în bănci mai multe depozite bancare: 38.275 euro, 30.414 lei, 64.432 euro, 13.210 lei, precum și titluri de stat, certificate și obligațiuni de 73.250 de lei și 123.000 la trezoreria sectorului 4.

Declarația sa de avere este completată la numirea în funcția de inspector guvernamental, pe 24 decembrie 2019, inspector la Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, în noiembrie 2019, el a fost numit secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG