Linkuri accesibilitate

Gheorghe Nichita, condamnat în primă instanță în dosarul „Amanta”


România - Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iași care a folosit Poliția Locală pentru a-și spiona și urmări amanta

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iași, a fost condamnat marți de tribunalul local, în primă instanţă, la cinci ani şi două luni de închisoare.

Nichita a fost acuzat de DNA că s-a folosit de poliţia locală pentru a-şi urmări amanta prin oraş. El este acum în închisoare, după ce a fost condamnat în altă speță în urmă cu mai puțin de două luni și închis la Penitenciarul Iaşi.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Alături de Nichita a mai fost condamnat și Liviu Hliboceanu, fost șef al Poliției Locale în 2016, pentru complicitate la aceleași infracțiuni. Hliboceannu și-a pus subordonații să o urmărească pe Adina Samson, amanta primarului, despre care acesta avea suspiciuni că-l trădează.

Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la începutul lunii august la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București pentru că a luat 10% mită dintr-un contract de 70 de milioane de lei, pe care i l-a atribuit omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China. Contractul privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare, finanțat din fonduri europene.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG