Linkuri accesibilitate

Gheorghe Stancu-Răducu, noul adjunct al șefului SRI. Voinescu, trecut în rezervă


SRI Romanian intelligence service

George Viorel Voinescu, fostul adjunct al șefului SRI, a fost trecut în rezervă, începând cu data de 1 august, nu înainte de a fi înaintat în gradul de general cu patru stele, printr-un decret al președintelui Klaus Iohannis, iar în locul său a fost numit generalul de brigadă cu o stea Gheorghe Stancu-Răducu.

George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al directorului SRI pe 27 iulie 2005. În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare. În 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în 2012 cel de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent. Voinescu a fost înainte șef al Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii. În 2011 a obținut titlul de doctor în economie și afaceri internaționale la ASE, cu teza „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

Este absolvent, în 1985, al Școlii Militare de Ofiţeri Activi “Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe și al Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994. În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG