Linkuri accesibilitate

Granițe închise, cursuri suspendate și alte măsuri restrictive: Germania se confruntă cu pandemia de coronavirus


Angela Merkel, alături de oficiali guvernamentali, anunță măsurile
Angela Merkel, alături de oficiali guvernamentali, anunță măsurile

Cu 5.813 cazuri de infectare cu coronavirus, printre care 13 decese, Germania a început să aplice din această săptămână măsuri sporite pentru a contracara epidemia de coronavirus care a ajuns la cifre alarmante în Europa.

Mare parte dintre landurile germane au închise școlile, cinematografele, bazinele de înot publice și alte facilități de petrecere a timpului liber, scrie Der Spiegel.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Pentru a reduce rata de infectare, Germania a decis să închidă mai multe puncte de frontieră. De la ora locală 8:00 (9:00 ora României), au intrat în vigoarea controale la granițele cu Franța, Austria, Luxemburg, Danemarca și Elveția.

Poliția federală va verifica toate persoanele care se prezintă la frontieră și nu va permite intrarea în țară a celor care nu au un motiv întemeiat, cu excepția cetățenilor germani sau a persoanelor cu drept de rezidență.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a dat asigurări că noile restricții impuse nu vor afecta libera circulație a mărfurilor sau activitățile economice.

Ca parte a eforturile de oprire a răspândirii virusului, mii de școli și grădinițe vor fi închise în majoritatea landurilor până la mijlocul sau finalul lunii aprilie.

Cu peste 5 milioane de copii care vor rămâne acasă, ministrul Muncii a făcut un apel către conducerile companiilor și către autoritățile publice pentru găsirea de soluții de comun acord cu angajații pentru ca părinții să nu se confrunte cu pierderi salariale.

Conform informațiilor Der Spiegel, compania națională de transport feroviar, Deutsche Bahn, plănuiește să reducă traficul regional de la mijlocul săptămânii.

Toată atenția clasei politice este direcționată către gestionarea crizei, cancelarul Angela Merkel urmând să aibă luni o întâlnire cu membrii cabinetului guvernamental pentru pregătirea de noi măsuri.

Ulterior, Angela Merkel va avea și o convorbire prin video conferință cu restul șefilor de stat sau de guvern din țările membre G7, cele mai dezvoltate economii ale lumii.

Cu o situația stabilă inițiat, Germania a ajuns rapid a treia cea mai afectată țară din Europa ca număr de infectări, după Italia și Spania.

XS
SM
MD
LG