Linkuri accesibilitate

Grecia a închis granițele pentru cetățenii sârbi din cauza numărului mare de infectări


Test Covid efectuat la intrarea în Grecia
Test Covid efectuat la intrarea în Grecia

Grecia a anunțat închiderea frontierelor pentru cetățenii sârbi până la 15 iulie ca urmare a creșterii alarmante de cazuri din acest stat, conform agenției AFP.

Serbia a decretat, vineri, stare de urgență în capitala Belgrad după cea mai mare creștere a numărului de îmbolnăviri din luna aprilie.

Grecia a luat această decizie după ce a analizat datele epidemiologice, conform purtătorului de cuvânt guvernamental Aristotelia Peloni.

Grecia, care s-a confruntat cu mai puțin de 200 de decese din cauza virusului, a lansat o campanie de stimulare a turismului, care îi aduce un sfert din PIB.

La sosire, călătorii primesc un cod de bare după ce completează un formular în care acestora li se cere să precizeze ţara de origine şi ţările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 6.000 de teste sunt efectuate zilnic aleatoriu printre călătorii care intră în ţară.

Printre turiștii din Grecia infectați cu noul coronavirus se numără și o femeie din România. Ea a sosit în Creta pe 1 iulie cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti - Heraklion.

Conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, femeia a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va face carantina împreună cu un membru al familiei.

XS
SM
MD
LG