Linkuri accesibilitate

Grecia intră în recesiune ca urmare a pandemiei de coronavirus


Premierul grec Kyriakos Mitsotakis, alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis, alături de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Ministrul Finanțelor din Grecia, Christos Staikouras, a avertizat că economia țării se va contracta în 2020 pe fondul măsurilor restrictive impuse de epidemia de coronavirus.

„Situația economiei Greciei s-a deteriorat și continuă să se deterioreze. Criza se adâncește, va deveni din ce în ce mai adâncă, iar economia va intra în recesiune în 2020", a estimat, marți, Christos Staikouras, citat de Reuters.

Ieșită dintr-o criză majoră care a necesitat trei pachete de asistență financiară, Grecia prognoza o creștere de 2,8% din PIB. Staikouras arată, acum, că recesiunea va fi una temporară, pagubele economice pe termen scurt fiind semnificative, dar pe final de an va fi o creștere peste 0%.

Banca Centrală a Greciei a înrăutățit prognoza de creștere a economiei în acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.

Guvernul de la Atena a anunțat marți că va oferi reduceri de 25% persoanelor și companiilor care își plătesc taxele și impozitele la timp.

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis anunțase că Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectată de epidemie.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis a mai adus în discuție o serie de măsuri economice noi, pe lângă cele anunțate săptămâna trecută. Este vorba despre alte câteva decizii pentru susținerea micilor întreprinzători eleni, care lucrează pe cont propriu. Ei vor putea primi până la 800 de euro pe lună, pe toată durata stării de urgență, în anumite condiții.

XS
SM
MD
LG