Linkuri accesibilitate

Grecia: Masca, obligatorie de miercuri în toate spațiile publice închise, mai puțin în biserici


Grecia a anunţat marţi că masca va fi din nou obligatorie în magazine, bănci, servicii publice şi în majoritatea spațiilor închise, mai puțin în biserici, după ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus.

„Nu există niciun motiv să intrăm în panică dar nu trebuie să lăsăm garda jos", a spus ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, care a invocat o „creştere a numărului de cazuri în ultimele zile."

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 şi peste 4.200 de infectări, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, după ce deschis frontierele pentru turiști pe 1 iulie.

Din acel moment au fost înregistrate 340 de infectări în rândul celor 1,3 milioane de turiști care au venit în Grecia, spune Hardalias.


El a exclus „impunerea unei izolări generale", dar a spus că va deveni obligatorie purtarea măștii atât pentru angajați cât și pentru clienți, începând de miercuri în aproape toate spaţiile închise din Grecia: servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţarea şi de coafură.

Amenda pentru încălcarea acestei reguli va fi de 150 de euro.

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

Masca era deja obligatorie în transporturile publice şi, de pe 20 iulie, în supermarketuri.

XS
SM
MD
LG