Linkuri accesibilitate

Grecia, pe lista roșie de la 1 august. Persoanele vaccinate nu intră în carantină la revenirea în țară


Grecia a intrat de astăzi pe lista roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat joi lista țărilor cu risc epidemiologic care intră în vigoare începând cu 1 august.

Decizia ca lista să intre în vigoare abia de duminică, 1 august, a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână, transmite CNSU.

Grecia și Irlanda trec din zona galbenă în zona roșie, începând de duminică alături de Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale SUA, potrivit sursei citate.

Rata de incidență a crescut în Grecia, în doar o săptămână, de la 2,9 la 3,46. Toate țările care depășesc pragul de 3/1000 intră pe lista roșie în România.

De asemenea, Franța, Belgia, Israel, SUA, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen trec din zona verde în cea galbenă în urma creșterii incidenței, iar Suriname și Insulele Feroe din cea roșie în cea galbenă, în urma scăderii incidenței.

În schimb, în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay, conform datelor publicate joi, pentru perioada 12 – 25 iulie 2021 de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Cazurile de Covid-19 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile (harta Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor)
Cazurile de Covid-19 la suta de mii de locuitori în ultimele 14 zile (harta Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor)

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG