Linkuri accesibilitate

Grecia redeschide turismul fără a cere „pașaport de sănătate" străinilor


Corfu, Grecia

Grecia va deschide sezonul turistic domestic din 25 mai, iar din 15 iunie accesul în țară în scop turistic va fi redeschis și pentru cetățenii străini, arată un plan al Ministerului grec al Turismului, citat de presa locală.

Cursele aeriene vor reîncepe din 1 iulie cu puține excepții care vor fi ridicate gradual din 15 iulie.

De asemenea, dispare ideea acelui „pașaport de sănătate" atât de vehiculat în ultima luna. Cetățenii străini care vor intra în Grecia nu vor trebui să prezinte un test negativ de coronavirus și nici nu vor fi supuși unei perioade de carantină, dar unele verificări din motive epidemiologice ar putea fi cerute.

Pandemia a afectat puternic sectorul turismului din Grecia, vital pentru economia țării.

Grecia a fost apreciată pentru gestionarea epidemiei, înregistrând 166 de decese cauzate de coronavirus și 2.850 de cazuri confirmate.

Vom câștiga războiul pentru economie la fel cum am câștigat bătălia pentru sănătate", a spus premierul grec Kyriakos Mitsotakis citat de BBC.

Pentru a încuraja turismul, Grecia reduce prețurile călătoriilor, prin reducerea temporară a taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe toate mijloacele de transport - zboruri, călătorii cu autobuzul și călătoriile cu trenul - la 13% de la 24%, a spus Mitsotakis.

Destinația mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turiști.

Grecia a discutat situația sezonului turistic cu o serie de țări europene. Marți, premierul bulgar Boyko Borisov a anunțat că țara sa nu va mai carantina cetățenii asimptomatici sosiți din Grecia și Serbia în călătorii de afaceri și de familie, de la 1 iunie.

Acordul reciproc urmează să fie extins tuturor turiștilor din cele trei țări începând cu 15 iunie, a declarat ministerul de externe al Bulgariei.

Italia a anunțat miercuri că toate aeroporturile ar putea redeschise la 3 iunie pentru zboruri naționale și internaționale.

Între timp, Slovenia a spus că intenționează să ofere vouchere în valoare de 200 de euro cetățenilor săi pentru a încuraja turismul în țară.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG