Linkuri accesibilitate

Grecia schimbă temporar regulile pentru cei care vor să intre în țară cu mașina: până marți nu se mai emit formulare de călătorie


În vama de la Kulata-Promachonas se vor face în continuare testări aleatorii pentru Covid-19.
În vama de la Kulata-Promachonas se vor face în continuare testări aleatorii pentru Covid-19.

Până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de intrare în țară pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul și trebuie să treacă frontiera pe la unicul punct vamal deschis, cel de la Kulata-Promachonas.

Călătorii care au completat deja formularul și au obținut codul unic pot pleca în concediu în Grecia, ceilalți trebuie să își amâne călătoria cu o dată care începe cu ziua de miercuri, 15 iulie, potrivit site-ului oficial travel.gov.gr.

Sistemul implementat pe travel.gov.gr a fost suspendat temporar pentru a se putea introduce noile măsuri care prevăd că, din 15 iulie, ora 06.00, toți călătorii care vin în Grecia trebuie să prezinte la vamă un certificat Covid, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Doar persoanele care prezintă un test negativ vor fi lăsate să intre în țară.

Testul trebuie să fie făcut la unul dintre laboratoarele acreditate, trebuie să fie scrise în limba engleză și să aibă înscrise pe ele și numele, datele din pașaport sau din cartea de identitate ale călătorului.

Cu toate acestea, autoritățile elene informează că existența unui certificat negatic pentru testul Covid, nu exclude posibilitatea unei testări aleatorii în vamă.

Pe site-ul pus la dispoziție de Grecia pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă. Formularul de călătorie trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Totodată, oficialii greci informează că celelalte puncte de trecere a frontierei, în afară de Kulata-Promachonas, rămân închise pentru călătoriile neesențiale.

XS
SM
MD
LG