Linkuri accesibilitate

Grevă spontană la CFR, mai multe trenuri sunt blocate


Depoul CFR Ploiesti

Aproximativ 1.300 de angajați ai CFR, mecanici care lucrează în depouri în sectorul de mentenanță, au intrat joi dimineață în grevă, ceea ce a dus la afectarea programului mai multor trenuri.

Angajații lucrează în depouri din toată țara, inclusiv în București, Cluj, Iași, Ploiești, Brașov și Timișoara, iar circulația a aproximativ 20 de trenuri a fost blocată, potrivit Mediafax.

Liderii de sindicat declară că protestul este determinat de lipsa unui contract de mentenanță pentru reparația locomotivelor, care ar trebui încheiat cu CFR Călători.

"Este un protest spontan. Este a treia zi de proteste la SCRL. Sunt o sumedenie de trenuri anulate, cel puţin Regio sunt foarte multe. Începând de astăzi au început să anuleze şi InterRegio. CFR Călători este în culpă, atâta timp cât au un contract de mentenanţă expirat, un contract negociat pe toate compartimentele, care a fost validat, şi încearcă şi acum să tragă de timp'', a declarat unul dintre liderii Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, Ionel Savin, citat de Agerpres.

Protestul a început joi dimineață la Brașov și s-a extins în mai multe depouri din țară. Liderii de sindicat spun că salariaţii nu vor relua lucrul până când nu se va semna contractul de mentenanță cu CFR Călători. Ei au cerut și o audiență la ministrul Transporturilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG